Защо детето ти да учи немски?

Защо детето ти да учи немски?

2019-05-16 20:40:43
Защо детето ти да учи немски?

В Немски Езиков Център Виа Германика обучението по немски за деца от 6 до 14 годишна възраст е разделено на 3 възрастови групи. Всяка по различен учебник, съобразен точно с достигнатите години. И винаги подчинен на комуникацията. Именно затова децата, които учат немски при нас, са мотивирани, активни и учат с непрекъснат напредък в радостната и конкурентна среда на свои връстници. Най-малките любопитковци са в предучилищни групи и първи клас, следващата ни група е за деца в началното училище, а третата за деца в прогимназията.

Кога трябва да се започне с немския език?

Колкото по-рано, токова по-добре. Но не защото немският език бил труден. Ученето на чужд език винаги изисква време, който и да е той. Ако целта е да се владее на добро ниво, учащият трябва да свикне със звученето на езика, с интонацията, с начина на излагане на мисълта...... Все неща, които се възприемат безпроблемно, когато детето е малко.  

1. Навършило 6 години детето вече има своя социален опит и езиково богатство на родния си език. Така че може с успех да се докосне до чужд език в комуникативен, устен вариант, ако се работи по специална методика за чуждоезиково обучение за тази възраст.

2. След навършване на 8-9 години ученето на чужд език е комплексно и пълноценно. Напредъкът е осезаем и на тази възраст вече възможен за всичките 4 компетенции: четене и слушане с разбиране, писане и говорене.

3. Децата от 5 до 7 клас определено учат чужд език бързо, трайно, задълбочено. За да се постигне успех обаче винаги трябва да се прилага подходящата методика и специална учебна система. Затова във Виа Германика малките и големи деца не учат заедно.  

Стимулира ли това развитието на детето?

Естествено. Ученето на чужди езици подобрява паметта и помага при развитието на мозъка. Деца, които учат чужди езици са по-отворени към света, те се ориентират по-добре независимо, къде са. Доказано е отдавна, че при тези деца интелектуалните умения се образуват по-рано, отколкото при деца, които не се занимават активно с учене на езици. Детето, което учи чужд език, се осмелява по принцип повече да предприеме някакво действие и комуникира по-често с другите. Ученето на чужд език повишава освен това концентрацията и подобрява възприемането на речта при слушане. Всеки чужд език, в частност немският, принципно отваря нова врата пред  децата, чрез която те опознават света под друг ъгъл. Защото освен езиковите знания така се изграждат още подплатено самочувствие и толерантност към другите култури.

Какви други предимства има?

Най-хубавато на чуждоезиковите знания е, че могат да се използват веднага и винаги. Колкото по-рано се започва, толкова по-разнообразно могат да се прилагат – например при пътувания или при различни програми – ученически и студентски. Тъй като Германия и Австрия са географски близо до България и висшето образование е безплатно и на завидно ниво, това разширява прилагането на немския език като инвестиция в бъдещето на детето. Ето как могат да говорят петокласниците по средата на курса по немски за съвсем начинаещи.

Отнема ли много време?

Помнете, че вашите деца не учат всичко наведнъж. Дори родния си език са учили години, при това в подходяща среда. Затова създавайте им такава и на чуждия език – филмчета, клипове, интерактивни игри – възможностите сега са много. Време е необходимо, но за тях то минава неусетно. Не забравяйте, че децата учат чрез игри и затова по естествен начин. И ако не е проблем да играят на компютъра, защо ще им е проблем да учат немски?

А работата?

В немскоезичния трудов пазар непрекъснато се търсят сътрудници, включително и най-вече на високи позиции. И в България има достатъчно немски фирми с атрактивни и сигурни работни места. А вече много малко хора в България владеят немски, защото той се изучава във все по-малко училища. Затова за нашата страна немският е логичния избор.

Може ли да се забрави чуждия език?

Това е като карането на колело – Каквото се научи, не се забравя.

Така че нека децата ви да овладеят добре немски език – един различен, вече рядък език, с много опции за използване на място. Организирайте обучението им навреме, за да могат да го овладеят на високо ниво.

Опитайте тази година! Запишете децата си на курс по немски във Виа Германика – специализиран учебен център, в който децата започват да обичат не само немския език, а и ученето въобще. Обадете се на 0894 37 6667 днес. Вижте тук кога е следващият старт на детските ни курсове по немски за деца от 5 до 7 клас. Ако детето Ви е по-малко, лесно ще откриете графиците и за тях в менюто на предстоящи курсове. Едно е сигурно: Децата ви ще учат немски с Усмивка и Успех!