Кои са най-добрите немски университети?

Кои са най-добрите немски университети?

2019-06-18 16:01:21
Кои са най-добрите немски университети?

От 2 десетилетия Езиков Център Виа Германика предлага сертификатни курсове по немски език за гимназисти. Тяхната цел е да се овладеят всичките 6 нива по немски език така, че всеки желаещ да може да вземе немски езиков сертификат. С помощта на този документ се доказва владеене на немски език при кандидатстване в университети в Германия, Австрия и Швейцария. А това е задължителна част от портфолиото на кандидатстудента от Европейския Съюз. Така пътят към следването в немскоезичните страни е отворен, а не трябва да се забравя факта, че то е безплатно – един рядък феномен в последните години.

Но тогава възниква друг проблем. Всяка година желаещите да следват в Германия са изправени пред големия въпрос, как да намерят най-добрия университет за себе си. И с право голяма част от тях са напълно неориентирани, защото немските университети са над 400, а основните специалности в тях над 9000, като броят им расте непрекъснато.

Класацията на университетите може да е в помощ на всички, които активно търсят висше училище, което да отговаря на собствените очаквания и стремежи.  Важно е също така обаче университетската диплома да предоставя много добри перспективи за работа. Не е тайна, че отдавна немските работодатели предпочитат да назначават не само по резултатите в дипломата, но и заради завършения университет. Затова класациите на топ университетите е важна крачка на всеки кандидат студент към бъдеща успешна кариера и свързаното с нея отлично заплащане.

Всяка година Times Higher Education (THE) публикува класацията на 1000 топ университети в света. 10 немски университети влизат в топ 100. Тук желаем да подчертаем, че бакалавърските специалности в тези и останалите 390 държавни университети са естествено на немски език. Ето кои са най-добрите немски университети по реда на класацията, указана с цифрите в скобите.

1/ Уни Мюнхен - Ludwig-Maximilians-Universität München (34)

2/ Технически университет Мюнхен  - Technische Universität München (41)

3/ Уни Хайделберг - Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg (45)

4/ Хумболд – Уни Берлин - Humboldt-Universität zu Berlin (62)

5/ Технически университет Аахен - RWTH Aachen (79)

6/ Уни Фрайбург - Albert-Ludwigs-Universität Freiburg (82)

7/ Свободен Уни Берлин - Freie Universität Berlin (88)

8/ Технически университет Берлин - Technische Universität Berlin (92)

9/ Уни Тюбинген - Eberhard-Karls-Universität Tübingen (94)

10/ Уни Бон - Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn (100)

А ти? Знаеш ли немски език? Имаш ли немски езиков сертификат? Ако отговорът ти е отрицателен, не се колебай, запиши се на сертификатен курс по немски във Виа Германика. Имаме всички нива. Обади се сега на 0894 37 66 67 и попитай за информация. Вземи твоя немски сертификат и следвай любимата си специалност в един от тези престижни университети. За актуалните студентски такси в Германия можеш да прочетеш тук.