Как да учиш немски с радост и резултат?

Как да учиш немски с радост и резултат?

2018-06-12 17:04:35
Как да учиш немски с радост и резултат?

Всеки чужд език може да се усвои ефективно без прекомерни усилия, само когато има правилно изградена стратегия на учене. За съжаление повечето хора изпитват големи затруднения най-вече, защото нарушават процеса на учене. Резултатът естествено е пълна безпомощност и демотивация. Не закъснява и следващата стъпка за прекъсване на обучението.

Как да учиш немски език? Ето няколко съвета за правилно учене на немски език от Гинка Витанова: 

1. Учи редовно и последователно. Не отлагай подготовката си за утре или вдруги ден! Определи си минимум 2 дни за занимания с немски – учи думи, пиши домашни, чети книги или пък информации в интернет.

2. Не прекъсвай обучението си по немски за дълго време – от това само губиш. Причината се крие във факта, че не можеш да надграждаш знания ефективно, когато решиш да възобновиш ученето си. Определено ще ти бъде много трудно, защото ще си забравил много неща във всички области на езика.

3. Думи, думи, думи – как да се справиш с тях? Един е начинът - учи ги винаги в контекст, зубренето не помага. И не забравяй, че писането на думи по 20 – 30 или 40 пъти е пълен анахронизъм, при това убийствено неинтересен. А скуката е най-големият враг на ученето.

4. Помни, че за да овладееш езика, трябва да изграждаш умения, а не до припадък да правиш лексикални или граматични упражнения. Наблягай на задачите за придобиване и развитие на езикови компетенции. А и така учебният процес винаги е интригуващ, защото си активен.

5. Ученето на немски език е удоволствие. Наслади му се. Всеки нов чужд език е един нов начин на изразяване, една различна култура, един по- друг манталитет. Приятно е да ги опознаеш. Обогатяващо е да се докоснеш до тях.

6. И още нещо: нагласата към ученето играе важна роля за успеха. Затова се отърси от влиянието на безкрайно повтарящите се клишета за немския език. Започни курса си по немски с мисълта, че това е нещо хубаво и различно. Учи с положителна емоция. Бъди доволен, когато успееш да се изразиш добре, да употребиш новите думи в речта си, да прочетеш текст в интернет и да го разбереш. Усмихни се и продължи напред. Няма да съжаляваш за твоята инвестиция в немския език. 

В този дух мотивираме нашите курсисти във Виа Германика да учат немски език. И им създаваме всички предпоставки за това да учат много, но с радост и резултат. Ако и ти искаш да станеш наш клиент виж актуалните ни курсове тук или се обади на 0894 37 6667. 

Ето тук можеш да прочетеш още от същия автор.