Отзиви

Отзиви

Гледайте видео отзиви за курсовете по немски език във Via Germanika

         Уважаема, г-жо Витанова,

Изразявам своята благодарност към г-ца Манова преподавател по немски език във ''Via Germanika'"за проявения висок професионализъм,търпение и лична ангажираност в процеса на обучение.
Благодарение на индивидуалния й подход и креативността й успях да усвоя немския език на високо ниво, което вярвам, че ще допринесе за моето професионално развитие в бъдеще. Не на последно място разбира се стои и професионализмът на всички от Вашата школа-най-доброто място за всички, които искат да научат немски.
Пожелавам успех на всички Вас от  „Via Germanika'' с надеждата,че бъдещето принадлежи на можещите и мислещите хора,част от които бяха участници в курса по немски език.
С поздрав,
Йорданка Стефанова

 

 Казвам се Светлана Стоилова и съм архитект. Учих немски във Виа Германика  Бургас в продължение на две години, започвайки от първо ниво А1 и стигайки до  последното С1, вкл. и подготовката за изпит ТЕСТ ДАФ. 

 Започнах с курсовете за работещи. Избраната учебна система е много добре  подбрана, тъй като е изключително практично насочена: за сравнително кратко  време човек може да започне да се чувства добре с немския език, бидейки  сигурен, че ще се оправи в различни ежедневни ситуации. След това преминах  към интензивните курсове за учащи: вярно е, че са наистина натоварващи, но само  след няколко седмици човек осъзнава колко много е научил. Продължих до края  със стандартните курсове за учащи: те също са на много високо ниво, отхвърля се много материал и са насочени към подготовката за изпита ТЕСТ ДАФ. 

Имам база за сравнени с различни форми на изучаване на чужди езици както в България така и в чужбина и определено смятам, че най-ефикасният начин е под формата на курсове. Изключително съм доволна от задълбочената подготовка, избора на учебни системи, подбора на преподаватели и броя на курсисти в една група. Г-жа Гинка Витанова е професионалист, който не прави компромис с качеството. 

Успех и благодаря.

Благодарим от сърце на прекрасния екип на Via Germanika София и невероятната млада Г-ца Манова, която може да е пример за всеки учител. Благодарим, че имахме възможност и да учим, и да се повеселим, а сега си имаме и снимки.

Желаем слънчево лято изпълнено с весели и приятни емоции, а през септември ще споделим преживяното на немски.

 

Поздрави,

Дорис и Пламен

 

 

Помня как оплаквах моята съдба, когато се записах на курсове по немски, защото беше лято, а на мен не ми се учеше много, много…. Но после като тръгнаха нещата, видях, че програмата е така организирана, че можеш да научиш немски и без това да заема централно място в ежедневието ти. Така, след малко повече от три години, неусетно се озовах с взет ТестДаФ и достатъчно време да се концентрирам върху по-важни неща. Това естествено нямаше да стане реалност без висококвалифицирания екип на "Виа Германика" и целенасочената програма на курсовете.

Сега се радвам, че пожертвах малко от свободното си време, защото благодарение на сертификата, съветите на г-жа Витанова и разбира се – на отличната ми диплома, уча медицина в Бон и въпреки трудностите, съм доволна от обучението тук. Практиката и теорията се допълват оптимално, колегите са услужливи, но конкуренцията си стои на преден план и това човек никога не трябва да забравя.

Освен това в Германия навици като мързел, нетактичност, недисциплинираност и др. не се толерират. И това ми харесва. Загуба на  ценно време е за мен неуспешно да доказваш как човек и без да дава всичко от себе си може да успее. Така аз продължавам да вървя напред! Анна Йорданова

 

 

 

Казвам се Боряна Врешкова. От момента, в който започнах да уча немски език и да опознавам немската култура, вече знаех, че един ден ще следвам в Германия. В 12 клас започнах да осъществявам мечтата си. Дълго време проучвах на кого да поверя формалностите по кандидатстването си. Наясно бях, че поемам голям риск с наемането на фирма, тъй като разбрах за различни случаи с объркани документи, пропуснати дати и платени баснословно големи суми. Спрях се на „Виа Германика”, защото е с много добре изградено име в тази сфера, всички отзиви, които бях чувала, бяха отлични. Още след първата ми среща с госпожа Гинка Витанова – главен консултант по въпросите за следване в Германия - знаех, че това е точното място и им се доверих напълно. И резултатът е на лице – приета съм във всички немски университети, в които кандидатствах, благодарение на изключителния професионализъм и компетентност на служителите на фирмата.

 

 

 

 

 

 

Аз съм Величка Георгиева. Завърших средното си образование в ПМГ “Акад. Никола Обрешков” в Бургас през 2004 година. От 2001 до 2004 година без прекъсване бях ученичка и в Немски езиков център “Виа Германика”, където изкарах целия курс на обучение – от азбуката до сертификата. След това завърших специалност “Архитектура” в Техническия университет в Мюнхен, който заема челните позиции в ранглистите на немските топуниверситети.

„Виа Германика” допринесе, а и изигра решаваща роля в един много важен момент от живота ми, като ми помогна не само да взема най-правилното решение за следването ми в Германия, а и ми подари богатството на един от най-старите езици в Европа!!! Сърдечни благодарности на госпожа Гинка Витанова, която винаги посрещаше с усмивка грешките ни, но и не спираше да ни амбицира и мотивира винаги да надскачаме себе си! Научихме се да бъдем перфекционисти... а и срещнахме много приятели! А изпитът  накрая се превърна в един хубав спомен, споделен между съкурсници. Изключително съм щастлива, че взех правилното решение, доверявайки документите за кандидатстването ми в университети в Германия в ръцете на г-жа Витанова, която като опитен тактик не само лавираше умело между различията и несъвършенствата на българската учебна система, но и винаги имаше светкавичен ответен отговор за изпитанията на немската.  В онова напрегнато за мен и моето семейство лято, ние можехме изцяло да разчитаме на съветите на г-жа Витанова и аз постигнах моята цел. Следването тук, в Германия е изключително задълбочено, но усилията си струват, тъй като след всеки завършен и оценен проект аз чувствам голямо удовлетворение!!! Защото това ми харесва!

 

Казвам се Весела Стефанова и уча за последна година в ПМГ Бургас. Само след броени месеци ми предстои кандидатстване в Германия и вярвам, че, благодарение на „Виа Германика“, то ще бъде успешно.

Въпреки че три години, прекарани с речника и учебниците по немски, звучи като много време, то всъщност мина твърде бързо. Програмата на курса беше толкова добре изградена, че материала се надграждаше плавно и това го правеше много по-лесен за усвояване. Даже ми е странно като си помисля, че за това време успях да измина пътя от „Guten Tag” до свободно владеене на езика. Въпреки положения от мен труд, нямаше да успея без страхотните преподаватели, които ни учиха, помагаха и подкрепяха да развием знанията си по езика. Най-накрая подготвителният курс за Тест Даф ги затвърди и ни даде необходимата подготовка и увереност за самия изпит.

Затова съм безкрайно благодарна на „Виа Германика“ и целия учителски колектив, начело с г-жа Витанова, и смятам, че е най-добрият избор за курсове по Немски език, както и за кандидатстване в Германия. 

 

 

 

 

Фирма „Виа Германика” ми помогна много при избора на немски университет, както и в цялостното окомплектоване и попълване на документите, необходими за кандидатстване. Избрах точно тази фирма, защото много мои познати вече бяха работили с нея и бяха останали много доволни от коректността й. От г-жа Витанова получих пълна и изчерпателна информация относно процедурата на кандидатстване, разяснения за предлаганите специалности, както и препоръки за университетите, където моята специалност се изучава на високо ниво. Доволна съм от бързината, с която бяха обработени документите ми, от професионалния подход, но също така и от приятелското и загрижено отношение на целия екип към мен. Горещо препоръчвам на всички, които тепърва започват да избират подходящ университет и които държат на коректно, бързо и ефикасно обслужване,  да се обърнат към фирма „Виа Германика”. Гергана Тонева

 

 

 

 

Съществува легенда, че немският език е труден. Дотолкова разпространена и общоприета, че у нас е възприета като самата истина. Не е труден – различен е. И точно в това успява обучението във „Виа Германика” - да изгради онези езикови модели, които са различни от нашите, които го карат да изглежда труден, и които всъщност го правят лесен за разбиране и възпроизвеждане. По-лесен от българския. Онези езикови модели, които всъщност представляват основата на езика.

Много се радвам, че не написах този отзив преди да отида да работя в немскоговоряща страна - нямаше как да знам колко добра основа ми е дало обучението във „Виа Германика”. Средата, оказа се, сама по себе си не учи (освен ако нямате на разположение 6-7 години; това е времето, необходимо на едно дете, за да проговори майчиния си език, при това посредствено). Средата помага да изясните, затвърдите и обогатите. Но дори и да живеете в чужбина, вариантите да говорите добре чуждия език са само два: да имате предварително заложена добра основа или да го учите на място. След само месец разбирах почти всичко, което ми се говори и успявах да изразя свободно – и граматически правилно – почти всичко, което искам да кажа. („Почти”, защото съм преминала само три нива на обучение от общо шестте.)

Като човек, който от много време печели сам парите за прехраната си, мога да кажа, че винаги си плащам таксите във Виа Германика с удоволствие. Защото знам какво получавам насреща: компетентност, отговорност, търпение и любов при преподаването и мнооого високи изисквания при проверката на усвоеното. За това ниво на работа, и съответно качество на услугата, знам само една дума – „класа”.

Като майка мога да кажа, че там научиха сина ми изобщо как се учи по чужд език. Това, което училището не успя да направи за години преди това и което му е от полза и сега при изучаването на другите езици в училище.

А на всичкото отгоре, и на двама ни занятията доставят истинско удоволствие!

Десислава Велчева

 

Казвам се Добромира Кирякова и през 2011 година завърших немската гимназия „Гьоте“ в град Бургас. Желанието ми винаги е било да продължа образованието си в чужбина, а след като започнах да се занимавам усилено с немски език и се запознах с немската култура, вече окончателно избрах Германия за страната, в която искам да следвам.

За да бъде моето кандидатсване напълно успешно, аз се обърнах към услугите на Центъра за консултации „Виа Германика“, заради високия професионализъм и дългогодишния опит в тази сфера, които го правят най-добрият избор за кандидатстващите в Германия. Госпожа Витанова ми оказа огромна помощ при избора на университети, които бяха подбрани така, че да отговарят на моите персонални качества и изисквания. Така, благодарение на нейната помощ, сега съм приета студентка в Гьоте-Университет във Франкфурт на Майн, специалност Икономика (Wirtschaftswissenschaften). Госпожа Витанова и нейният екип ми помогнаха много и при подготвянето на всички необходими документи, спазването на всички кратки срокове и преодоляването на всички формални препятствия, които се появиха в процеса на кандидатсването ми. Техните съвети и напътствия продължиха да ми бъдат полезни и до самото заминаване за Германия. Те винаги бяха насреща, какъвто и проблем да имах по този дълъг и труден път към успеха. Затова искам да изкажа моите сърдечни благодарности към тяхната всеотдайност. Надявам се и занапред да мога да се доверя на помощта на г-жа Витанова и нейния екип. Защото, след всичко, което те направиха за мен, аз гордо мога да се нарека студентка в Германия, в един от най-престижните университети в Европа. Затова горещо препоръчвам услугите на Центъра за консултации и обучение по немски език „Виа Германика“ на всички, чиято цел е да следват в Германия. Доверете им се, успехът няма да закъснее !!!

 

Казвам се Емил Димитров, на 27 години от Бургас. През 2003 г. завърших висшето си образование в ТУ Варна и се върнах в Бургас. Винаги съм искал да владея поне няколко чужди езика. Започнах с изучаването на немски език, поради по-големите шансове за намиране на добра работа. След един грешен избор на школа за чужди езици, открих „Виа Германика”. Започнах обучението си с група за възрастни и останах много приятно изненадан от начина на преподаване и обстановката. Ученето се провеждаше по много приятна система. Освен това, за 4-те години следване във Варна съм имал само един преподавател, който успяваше така да си излага материала, че с нетърпение да чакам следващата лекция. Тук, във "Виа Германика", за 7-те нива които карах (6 + подготвителното за TestDaF) съм вървял напред с всички преподаватели на Езиковия център и всеки път, когато трябваше да сменям преподавателя, си мислех, че другият не може да е толкова внимателен и добър в работата си. Но управителката беше организирала учебната дейност перфектно – при всички научих много и се радвам, че ги познавам. В момента съм горд собственик на сертификата TestDaF, важащ за цял живот, и вече имам предложение за работа в Германия.

Препоръчвам на всеки, който търси път към професионалната реализация в немскоговоряща страна или просто иска да научи немски език, да ползва услугите на Немски езиков център “Виа Германика”.

 

 

 

Казвам се Жанета Желева. Докато учих в гимназията в родния ми град, реших да продължа образованието си в Германия и за целта беше необходимо да придобия сертификатно ниво, доказващо степен на владеене на немски език. Именно желанието ми да бъда добре подготвена по езика ме срещна с екипа на Немски езиков център „Via Germanika”, който след това ми помогна и при кандидатстването. Въпреки че не съм завършила Немска езикова гимназия, сега имам същия по важност документ за владеене на немски език, а именно сертификат TestDaF, който е валиден в целия свят. Да притежавам това доказателство за знанията ми е наистина успех за мен, който дължа на отличния преподавателски колектив във „Via Germanika”, съумял да превърне ученето в удоволствие. Чрез съвременни методи на обучение и в приятна атмосфера получих отлични знания не само по езика, но и за културата на Германия. Напълно се доверих на услугите на фирмата и за по-нататъшните стъпки за осъществяване на моята мечта – селекция на университети, попълване на документи и изпращането им в срокове. Завърших бакалавър в Hochschule – Бремен и съм много доволна от следването тук. Заедно с г-жа Витанова избрахме точно този университет, макар че бях приета и на други места, защото предлага различни европейски и международни специалности, модерен и интересен учебен план, който включва обучение и практика в чужбина. И този път изборът ми беше правилен. Ако и Вие сте решили да постигнете това, обърнете се към компетентния екип на „Via Germanika”. Това е верният път към сбъдването на мечтата ви да следвате в Германия.

 

 

 

Казвам се Зоя Василева, майка на Нели Василева, възпитаничка на Виа Германика Бургас.Нели учи в училище английски език, но преди 4 години ни съобщи, че иска да се запише на курс по немски език. В Бургас има немалко центрове, в които се изучава немски език. След като разпитахме близки и приятели, попаднахме на Виа Германика.  Както обикновено родителското тяло заедно с Нели отидохме в офиса на езиковия център, звъннахме на звънеца и ни отвори една усмихната и приветлива госпожа, която ни покани на разговор. Не след дълго излезе от един от кабинетите една също толкова лъчезарна дама, която впечатли Нели не като обикновените строги учители, а като майка и приятел. А това беше госпожа Витанова- директор на Виа Германика. И така лятото през 2010 година Нели започна обучението си в езиковия център. Дните, седмиците, месеците бяха тежки физически и психически. Лятна ваканция няма- 5 дни в седмицата на курс, а зимата след 5-те дни училище следваха 2 дни курс по немски. Но Нели ходеше с удоволствие на курсове, средата определено й допадаше. Както едно влюбено момиче бърза за среща със своето момче, така и Нели не закъсняваше за своите срещи с Виа Германика. Изминаха 4 години от обучението и на 24.04.2014 г. Нели се яви на TestDaF във Варна. Тя самата беше сигурна в себе си, че ще се справи след отличната подготовка, която получи във Виа Германика. Така и стана, а сега вече и предстои и кандидатстване и продължаване на обучеието си в Германия.

Искам да благодаря на целия екип от професионалисти за положения труд, търпеливост и грижовност към възпитаниците. Пожелаваме ви все повече успехи занапред. Ние ви даваме нашите деца, а вие правите чудеса с тях! 

 

Казвам се Златина Цветанова и през 2005 година завърших английската гимназия “Гео Милев” в Бургас. Мечтата ми обаче не беше свързана нито с Англия, нито с Америка, а с Германия. Още от 9-ти клас бях сигурна, че искам да следвам в Германия. Отличните отзиви на познати относно курсовете по немски във "Виа Германика" ме доведоха до този езиков център. От самото начало бях доволна от обучението, начина на преподаване и от мотивацията, която получавах от преподавателите. Затова разчитах на "Виа Германика" до самото ми заминаване за Германия. Благодарение на знанията, които придобих в курсовете на различните нива, успях да взема немски езиков сертификат, който е равностоен на сертификатите, които придобиват учениците от немските езикови гимназии, и то с възможно най-високия успех. "Виa Германика" спечели моето доверие и след приключването на курсовете се обърнах към фирмата за консултации и подготвяне на документите.

Това допринесе за сбъдването на моята мечта! Следвах в Германия медии и театрознание, специалности, за които тук изискванията за прием са много високи и ограниченията за чужденци големи. Въпреки това, благодарение на немския езиков сертификат и отлично подготвените документи за кандидатстване, успях и съм много щастлива от този факт, защото това, което следвах, ми харесва много, а и тази специалност в България не съществува. Сега се радвам на отлична професионална реализация в Германия.

 

 

Казвам се Иван Топалов. Пиша това само няколко дни след като пратих документите си за кандидатстване в Германия, с реалното очакване да бъда приет във всеки избран университет. 
Преди три години всичко това ми изглеждаше много далечно. Не знаех и думичка немски, а процедурата по кандидатстването ми беше напълно непозната. Решението ми да се запиша на курсове във Виа Германика обаче, промени всичко. Отначало мислех че следващите три години ще са тежки, неприятни, трудни. Беше лято, а на мен хич не ми се учеше, още повече  „гадния“ и „труден“ немски. Нямаше нищо такова. Всички курсисти, вече близки приятели, както и учителите се оказаха страхотни хора и обучението ми премина в приятна и забавна атмосфера. Езикът се оказа далеч не толкова страшен, а просто различен, интересен. 
 
По стечение на обстоятелствата аз имах възможност да посещавам както курсовете в Бургас, така и тези в София. Мога да кажа само, че професионализмът и качеството на обучението и на двете места са на изключително ниво. Единственото, което се искаше от мен за тези три години е упорита работа и сериозно отношение. Това, заедно със страхотната програма на Виа Германика, и с помощта на висококвалифицираните учители, доведе до отличните резултати на Тест Даф, които аз и всички останали курсисти получиха.
 
Без насоките и помощта на г-жа Витанова по всички въпроси свързани с кандидастването, от избора на университет до оформянето и изпращането на документите, едва ли щях да се справя. Процедурата не е лека, но още при първата ни среща разбрах колко е добра в работата си и всякакви притеснения и съмнения в мен изчезнаха. 
Ако мислите да кандидаствате в Германия, обърнете се към Виа Германика. Няма да съжалявате.

 

Казвам се Мари Бахчеджиян и през пролетта на 2007 година, когато бях в 11 клас, се явих на изпит за международно признатия сертификат по немски език TestDaF. За резултата, който изкарах,  мога да благодаря единствено на Езиков център "Виа Германика" и по-специално на г-жа Витанова, която направи подготовката за изпита лесна и приятна. Сега, когато вече притежавам доказателството за владеене на немски език, имам свободата и шанса да решавам, как да изградя своето бъдеще. 

Всъщност, когато търсех фирма, която предлага обучение по немски език, всички, към които се обърнах за съвет, ми препоръчаха "Виа Германика".  

Някои биха си казали, че няма да е толкова трудно да научиш немски, ако имаш желание, но понякога не само желанието е достатъчно. Важна е и обстановката, в която се учи, а още по-важни са и самите преподаватели. Това беше и формулата на моя успех. Учителите ми бяха отдадени на своята работа и искаха курсистите им да успеят. Затова препоръчвам на всеки, който иска да стигне до успеха, да се обърне към фирма "Виа Германика", защото там ще му бъде предоставена тази възможност.

 

 

 

Казвам се Мария Стаматова и сега следвам в известния Технически университет в Цюрих. Средното си образование завърших  в ПМГ "Акад. Никола Обрешков" със специалност математика/английски език. Още в 9-ти клас реших да уча немски език, защото харесвах мелодичното му звучене и изгарях от желание да мога да разбирам и говоря този език . Така заедно с майка ми случайно открихме обява от "Виа Германика" в един вестник и решихме да се запиша. С удоволствие започнах курсовете и мога да заявя, че нито един урок от началото до края на последното ниво не ме е накарал да загубя интерес нито за секунда. Всеки път беше различно и въпреки че се учи подробна граматика, която за учениците изглежда скучна, цялата група се забавлявахме, учейки глаголите, словореда, видовете съюзи и т.н. Самото обучение се извършва в изключително приятна и професионална среда.

Веднага след полагането на изпита ТестДаФ имах възможност да проверя своите знания в реална среда - заминах за Швейцария като посетих и Германия за няколко дни. Много бях учудена, когато разбирах почти всичко, което ми говореха немскоезичните ми домакини и можех свободно да контактувам с тях. Те също бяха очаровани от качеството на преподаване на родния им език в чужда за тях страна и високо го оцениха.

С гордост ще заявя, че "Виа Германика" оправдава името си на 100% и всеки, който се запише и учи тук съвестно и с постоянство, със сигурност ще получи желания сертификат! С резултатите си от изпитите курсистите доказват всяка година, че школата на госпожа Витанова няма конкуренция по успехи в цялата страна!

 

 

"Via Germanika" ми помогна да осъществя мечтата си да следвам в чужбина.Сега съм студент в един от най-красивите градове в Европа (Виена). Без "Via Germanika" този план би бил неосъществим за мен.Съветвам всички млади хора с големи амбиции  да потърсят помощта на "Via Germanika"за обучение, подготовка за матура или изготвяне на документи за следване. Защото с тази невероятна школа успехът е  100%.

Мариян Денчев

 

 

 

 

 

 

Казвам се Мирослав Александров. Завърших Търговската гимназия в Бургас през 2004 година и веднага започнах следването си в Есен, Германия, специалност „Микроикономика”. Това обаче стана реалност благодарение на фирма „Виа Германика”.

Съвместната ни работа започна през есента на 2003 година, когато  се записах на курс по немски език, а после и на  тренировъчен курс за изпита TestDaF. Още в началото бях впечатлен, че курсовете са съчетание на приятелска атмосфера с духа на "зубъра". Тоест има време за забавления и за работа! Хареса ми това, че виждаш в учителя пред теб приятел, който мисли за теб, и по-важното – работи за това, как да просперираш! Емоцията на подготовката и на самия изпит беше невероятна, а резултатът – очакван. След като имах вече немски документ за владеене на немски език и хора, на които можех да доверя бъдещето си, реших да кандидатствам в Германия. Всичко по отношение на процедурата за кандидатстването за мен направи колективът на „Виа Германика” и нямаше никакви спънки!

Голям плюс на фирмата според мен е фактът, че наистина всеки клиент на „Виа Германика” получава достоверна и актуална информация за немските университети. Често тя е лична, направо от сърцето на Германия, защото ние, бившите ученици, продължаваме да поддържаме връзка с фирмата и да споделяме личните си впечатления за изпити, финансиране, наем ... Така че моят съвет към тези, които тепърва тръгват по трудния път на кандидатстването и следването в Германия е : Доверете се на "Виа Германика"! Ще успеете и Вие!

 

 

Казвам се Михаил Запрянов.  Бях ученик в Немска Езикова Гимназия „Гьоте”-Бургас и мечтата ми беше да следвам в Германия. Затова в  началото на 12 клас реших да взема сертификат ТестДаФ и се свързах с Центъра за консултации и обучение по немски език „Виа Германика”. Записах се на курс за подготовка за изпита и успях да взема сертификата с много добри резултати, въпреки пропуските ми. Това стана факт благодарение на интензивната програма и доброто преподаване. За кандидатстването в немските университети отново използвах услугите на „Виа Германика”. Приеха ме във всичките 7 престижни места, където кандидатствах с посредничеството на фирмата и се записах в Хумболт Университет в Берлин. Искам да благодаря на целия екип за помощта, която ми оказа, и за успешното и спокойно кандидатстване.

Ако и Вие искате да притежавате международно признат сертификат по немски език, "Виа Германика" е школата, която ще Ви отведе до него – без излишни празни занимания, а с максимално кратка и целенасочена подготовка, отличаваща се с изключителна ефективност.

Ако и Вие смятате да кандидатствате като мен в Германия, пак "Виа Германика" е мястото,  където трябва да отидете и няма да съжалявате. Уверявам Ви!

 

 

 

Казвам се Надежда Йорданова. Изминала най-трудната част от пътя към успеха, с гордост казвам, че „Виа Германика” беше моят еднопосочен билет към мечтата ми, а Гинка Витанова - спътник, на който дължа нейното успешно осъществяване! „Виа Германика” не ми даде просто някакви знания по немски език, а чувство за усещане на езика като майчин и желание за развитие. „Виа Германика” за мен не беше курс, който посещавах, за да науча немската граматика или думи... беше нещо повече - даваше ми най-важните уроци в живота - да се боря и да успявам, защото Гинка Витанова изисква от своите ученици не само да покажат добри умения по немски език, а да бъдат най-добрите, не само да бъдат приети, където и да е в Германия, а там където искат. И го постига!... С емоционално обвързване и чувство на съпричастност. И когато изпитвах несигурност в себе си, „Виа Германика” ме подтикваше да продължа, защото тази школа вижда потенциала, оценява го и го развива до съвършенство!

 

 

 

 

Казвам се Нели Василева и преди 4 години започнах да уча немски език в езиковия център Виа Германика. Първоначално започнах този курс на шега. Нямах намерение да изучавам езика перфектно до последното ниво, исках просто да си имам някакво понятие от немски език. Но преподавателите ме накараха да обикна този език и сега 4 години по-късно аз имам сертификат TestDaF и се готвя за кандидатстване  Германия. На тези курсове ученето на езика е удоволствие, а освен немския научих и много от културата в Германия, как живеят хората там, какви празници имат и как ги честват. След като научих толкова много за Германия, аз бях убедена, че искам да продължа висшето си образование в тази страна и тази амбиция ми помогна да продължа да се записвам за всяко следващо ниво въпреки трудността на немския език. Изключително много благодаря на госпожа Витанова и целия й екип за това, че ме накараха да повярвам, че немският език не е труден. Научат ли се основите на езика после всичко се изгражда плавно. Иска се единствено постоянство и желание. Радвам се, че взех спонтанното решение да уча немски и до сега нито веднъж не съм съжалявала за избора си. Пожелавам на Виа Германика още много ученолюбиви и устремени в целта си курсисти, и продължавайте все така да им помагате в начинанието!

 

 

 

 

Ученето на език означава космополитност, отвореност към света и възможностите в него, означава също конкурентноспособност и постоянство. Във „Виа Германика” то се превръща и в мотивирана цел, която се постига, благодарение на изключително високото ниво на обучение.