TestDaF

TestDaF

TestDaF

Тренировъчен курс за TestDaF

Езиков Център Via Germanika провежда успешни тренировъчни курсове за подготовка за TestDaF от 2004 година. TestDaF е стандартизиран изпит по немски език за чужденци. Той е доказателство за владеене на немски език, признато от всички немски и австрийски университети, независимо дали се кандидатства за бакалавър, магистър, обменни програми или специализация. Тестът се управлява от ТестДаФ-Институт, съвместно с Немската служба за академичен обмен и Гьоте- Институт. Той се провежда няколко пъти в годината. Регистрацията за него е само по интернет на www.testdaf.de. Издаденото свидетелство удостоверява владеенето на немски език за цял живот в скала от 3 до 5. Изпитват се в тестови вид четирите умения, дефинирани от ОЕЕР – четене с разбиране, слушане с разбиране, писане и говорене и за всеки компонент има отделна оценка. Ниско ниво при едното умение не може да се компенсира с висок резултат при друго. За всеки от четирите изпитни елемента немските университети изискват по принцип ниво 4.

Изпитната ни подготовка за ТестДаФ цели запознаване и успешно справяне с формата на изпита. Обучението е интензивно. То включва езиков, тематичен и психически компонент, тъй като изпитът проверява не само степента на владеене на немски език, но и общата култура и психическата устойчивост на изпитвания. По време на курса ние целенасочено и детайлно тренираме 4-те изпитни елемента - типовете изпитни задачи при пасивните умения, седемте ситуации за елемента говорене, общата структура и отделните части на писменото съчинение. Курсистите ни придобиват стратегии за правилно и бързо решаване на езиковите задачи, научават се как да избягват най-честите грешки, как да анализират изпитните теми, как да се справят с непознатите думи. И още: научават се да работят за определено време - един много важен фактор за отлични резултати на изпита. Накрая на курса се прави 1 пробен изпит.

Обучението се провежда по най-добрите немски учебни помагала и материали за този изпит. Занятията са организирани в групи от 8–12 души, за да гарантираме ефективен учебен процес с отлични изпитни резултати. Продължителността на подготовката е от 2 седмици до 2 месеца, в зависимост от интензивността на занятията. Курсът обаче винаги обхваща 50 учебни часа чиста тренировка на изпитните формати на всички компоненти на четирите части на изпита. Така Езиков Център Via Germanika предлага най- дългият подготвителен курс за ТестДаФ на пазара на езиковите услуги, но и с най- добрите резултати. Предпоставка за записване в курса е завършено С1.1 ниво. Това е и нивото на изпита за прием в немски и австрийски университети.

Курсовете са изцяло съвместими с датите на изпитите за ТестДаФ, които може да видите на официалната страница на ТестДаФ- Институт http://www.testdaf.de Те се провеждат непосредствено преди изпита и са естествено продължение на цялостната ни учебна програма за ученици, която е със сертификатна насоченост.

А в блога ни може да прочетете  за какво служи TestDaF. 

Ако вече имаш солидните знания по немски, не се колебай! Направи последната крачка! Свържи се с нас сега! За да успееш!

Име и фамилия: *
Роден на:: *
Телефон: *
Имейл: *
Вид курс по немски: *
Вашата регистрация за ниво и дата на курса: *
Запознат съм с условията за записване и ги приемам.: *