Доброто обучение по немски е мисия

Доброто обучение по немски е мисия

2023-07-16 12:26:21
Доброто обучение по немски е мисия

Гинка Витанова за качеството на обучението по немски във Виа Германика

 

Доброто обучение по немски работи за системни знания и едновременно изграждане на практически компетентности по изучавания език. Професионално предизвикателство беше за мен като главен методист да го постигна с присъственото обучение, а също и с присъствено - виртуалното. И при двата формата на обучението по немски във Виа Германика заложих на комуникативната методика.

Харесвам комуникативната методика, защото постига резултати и хората ползват немския език за реални неща. Избирам учебни системи, които дават голям обем знания и последователно изграждат всички умения, включително и новите. Такъв учебен час носи на истинския преподавател удовлетворение. А твърдя - и на ученика! 

 

Тези учебни системи ние прилагаме с онлайн формата на преподаване вече няколко години. Какво направихме, за да станат добри нашите онлайн курсове по немски?

Онлайн преподаването синхронно по ZOOM / както ние го осъществяваме / не само не влошава качеството на обучението ни по немски език, но го издига на по-високо ниво, защото имаме възможност да включим новите дигитални форми на работа, предлагани към учебниците от най-ново поколение. Към тях екипът ми и аз сме разработили допълнителни учебни материали към всеки урок, така както винаги сме го правили. Но вече го предлагаме по дигитален, удобен и ефективен в учебен аспект начин, като го качваме на нашата собствена учебна платформа. Там всичките ни клиенти имат собствен учебен профил с безплатен достъп до учебните ни материали изработени с много загриженост и внимание.  И това помагат много!! Онлайн обучението ни дава резултати по-лесно, с по-малко усилия от страна на учащия и без скука. А това е нашата цел, защото новите ни курсисти са дигитални от най-ранна възраст. 

Така изпълваме часовете най-вече с активности за развиването на немския език. Учебното занятие става интересно и мотивиращо. И разбира се УСПЕШНО: курсистите научават немски и НАПРЕДВАТ, а не тъпчат на едно място. И плуват в свои води. Една добра езикова школа трябва да се приспособи към стила на учене на младото поколение, а не да го дърпа назад! Това е моето разбиране за образованието.

 

 

За всички, които желаят да посещават добър курс по немски, да учат немски комфортно, без да губят допълнително време и средства е нашата оферта за есенни курсове за ученици и възрастни. Учебните програми за ученици и възрастни са различни.