С какво Виа Германика печели клиентите?

С какво Виа Германика печели клиентите?

2015-11-26 13:23:16
С какво Виа Германика печели клиентите?

Гинка Витанова: Езиков Център Виа Германика е  моят осъществен професионален проект. Чрез него доказах, че добрият образователен  мениджмънт дава  реални резултати,  които са изключително  удовлетворителни за клиента.

Но кои наблюдения от моята преподавателска работа бяха основополагащи при разработването на основната ни фирмена услуга – курсове по немски език? На какво заложих? 

Абсолютен приоритет за мен беше осигуряването на системност в обучението ни. За целта положих основата на учебни програми, които обединяват всички езикови нива в едно неразривно цяло. Учебниците разбира се тук са важни, но често недостатъчни. Нужна е и спойка между тях . Именно за тази спойка намерих адекватните решения с моите екипи. Изградихме ясна прогресия на всички езиковите умения, точно описана в учебни планове. Така осигурих на курсистите на Виа Германика надеждна основа за трайни и солидни знания по немски език. За да могат винаги да разчитат на тях, където, когато и за каквото им потрябват в България, Германия или Австрия, в университети, фирми или езикови институти, който и да ги тества или интервюира.

Обемът на учебното съдържание беше за мен другият ключов въпрос! Смятах и продължавам да смятам, че то е най-важната част на всеки образователен продукт и когато клиентът избира, къде да учи, именно обемът трябва да е водещият критерий. Всички останали параметри като продължителност, такса, форма са всъщност негово пряко следствие. За това още от самото начало през 2001 година въведох само групова форма на обучение, защото е най-подходящата за придобиване на максимално количество знания, при това активни, т.е. практически полезни. Сега на всички курсове по немски език във Виа Германика може да се научи страшно много, например на всяко ниво вземаме по над 2000 думи, упражнени в ситуации, диалози, дискусии, - дейности не формални или самоцелни, а такива, които стимулират активното учене в час.

Следващата ми важна задача беше да организирам различни курсове по немски според интересите на клиентите. Едни идваха при нас, защото искаха да следват в Германия, други да работят там, трети да положат изпит по немски език. Определено не можеха да учат заедно. Какъв е Резултатът днес? Днес в Езиков Център Виа Германика предлагаме разговорни курсове по немски за работа, сертификатни за следване в Германия, опреснителни за кариерата, тренинги за изпити, езикови практикуми за говорене. А курсовете за малки деца са разделени на 3 възрастови групи. Така клиентът получава най-доброто точно според своите планове и не пилее ценно време и пари.

Зная със сигурност, че учебните програми на Виа Германика са по-различни и по- амбициозни от всичко предлагано на пазара. Защото са замислени като такива за тези клиенти, които имат лични цели и могат да ги преследват.

Дали се получава? Научават ли клиентите ни Немски? O, ДА! Потвърждение за това е и 20 годишната история на Езиков Център Виа Германика изградена от личните истории на всеки наш успял клиент.